INTERVIEW QUESTIONS AND ANSWERS



INTERVIEW QUESTIONS & ANSWERS
.
Question 1. Tell us more about yourself?
:
Answer: I am a hard worker, passionate, consistent and disciplined.
.
Question 2. Why do you think you are the best candidate for the job?
.
Answer: I am a very committed worker, I love challenges and I have the will to succeed. I am a motivated person. I have the ability to learn fast which will facilitate the training period.
.
Question 3. Why do you apply for this position?

Answer: Because I am looking for a job. I want to advance my career/experience in a position that allows me to grow as a person and employee.
.

Question 4. What are your strengths?
.
Answer: I can work under a lot of
pressure. I am an amazing problem
solver. I am a persistent person and I don’t give up very easily. My
dependability. I can make a decision under a lot of pressure (good decision-maker) I can be able to work with little/no supervision, willing to learn new things, easy to adapt, friendly, reliable, expressive and punctual
.

Question 5. What is your biggest
weakness?
.
Answer: I can be too committed to my work and don’t spend enough time with other social activities. I work too hard. I care too much about my work.
.

Question 6. Do you prefer to work
independently or on the team?
:
Answer: They are both my favourites
.

Question 7. How do you handle stress or pressure?
:
Answer: I work well under pressure
because I prepare for it before it comes. I try to stay calm as possible and focus to get the job
done. I prioritize my responsibility so I have a clear idea of what is needed to be done, which helps me to effectively manage pressure
.

Question 8. What is your salary
requirement?
:
Answer: I am expecting to get a job offer that is realistic and reasonable
.

Question 9. Where do you see yourself in 5-10 years?
:
Answer: My long term goals involve
growing in a company where I can
continue to learn and contribute as much value as I can. Once I gain additional experience I would like to move through the ranks of the job.
I would like to see myself as an expert in my job description.
.

Question 10. What is your ideal job?
:
Answer: Would be challenging but secure
.

Question 11. Preferred working hours?
:
Answer: I am flexible
.
.
Question 12. What do other people say about you?
:
Answer: They find me approachable
.
.
Question 13. Why teamwork is important?
:
Answer: As people, we think differently and in those different views we can get the views that can benefit the project. It teaches you
how to solve a work problem, work hard, handle stress and become a good thinker.
.

Question 14. Do you have any questions? Yes
.
# How much time do I have?
# Do you see my skills contributing to this company?
# Do you think I’m qualified for this job?
# How soon could I start?
*
*
*
This Could Help You One Day. Best of luck